Més de 7.000 persones a tot Catalunya pateixen d'esclerosi múltiple, una malaltia neurodegenerativa que afecta el sistema nerviós central i que pateixen sobretot els joves. Un any més les comarques de Girona se sumen a la iniciativa estival que des de fa més de 20 anys omple les piscines catalanes per solidaritzar-se amb els seus afectats, l'anomenada «Mulla't per l'Esclerosi Múltiple». Durant tota la jornada es convida a la ciutadania a nedar en solidaritat amb les persones afectades i a comptabilitzar els metres nedats mitjançant un registre de participants. Paral·lelament i de forma opcional, es demana que es faci una aportació econòmica per contribuir a la lluita contra aquesta malaltia, mitjançant un donatiu o la compra de diferents productes de marxandatge que es posen a la venda (com tovalloles, samarretes, bossses...) a les instal·lacions col·laboradores.

Aquest diumenge que ve, 12 de juliol, 85 municipis de tota la província obriran les portes per oferir diverses activitats lúdiques, culturals o esportives al voltant de la campanya. La distribució enguany es presenta de la següent manera: hi participaran 6 municipis del Ripollès, 14 de la Garrotxa, 10 del Baix Empordà, 2 del Pla de l'Estany, 13 de la Selva, 3 de la Cerdanya, 12 del Gironès i finalment la comarca amb més nombre de municipis participants, l'Alt Empordà, amb un total de 24. De les 600 piscines que s'han volgut adherir a la iniciativa en tota Catalunya, 96 són de la província de Girona.

El tinent d'alcalde i regidor de Serveis Socials, Habitatge i Cooperació, Eduard Berloso, a la presentació del Mulla't per l'Esclerosi Múltiple d'aquesta edició va fer una crida «a participar en totes les activitats organitzades per a l'ocasió, que tenen com a objectiu contribuir a millorar els tractaments que combaten aquesta malaltia».

La campanya de l'edició del 2014 va recaptar a través de les aportacions de piscines, ajuntaments i patrocinadors 300.000€ bruts destinats als projectes d'atenció sociosanitaria de la FEM a través de centres de neurorehabilitació.

Com cada any es demana a persones rellevants en diferents àmbits que apadrinin i donin suport a la campanya. En aquest 2015 els escollits han estat els xefs Jordi Cruz i Carles Gaig, l'actor Toni Alba i la cantant Lucrecia.

Girona com a seu central

Com ja havia passat a les edicions anteriors de la campanya, una de les quatre seus centrals catalanes que hi haurà durant la jornada sera Girona. Juntament amb Barcelona, Lleida i Tarragona gestionaran els actes centrals i a més a més s'hi podran trobar personalitats rellevants del món de l'espectacle, esport i política que es mullaran també en solidaritat.

La piscina municipal de la Devesa serà de nou l'escenari central de l'acció a Girona. Les altres piscines de la ciutat, que també estaran treballant per la mateixa causa seran la de Can Gibert del Pla i la piscina de Palau, les dues actives durant el matí per tal d'acollir els ciutadans que vulguin participar-hi.