L'empresa d'economia solidària Ecosol de Càritas Diocesana de Girona ofereix per primera vegada un punt de lloguer social de bicicletes a l'estany de Banyoles. L'entitat ha arribat a un acord amb el restaurant Vora Estany, situat a les instal·lacions del Club Natació Banyoles i que també dóna suport a la iniciativa, perquè s'hi instal·li aquest nou servei.

El nou punt de lloguer social de bicicletes compta amb 10 vehicles i n'hi ha tant per a adults com per a nens i nenes -algunes estan equipades amb cadiretes per a infants-. Dos treballadors d'Ecosol són els encarregats de gestionar el servei, que obre cada dia. Els dies feiners, s'ofereix únicament a les tardes, de les 5 a les 9 del vespre; i els caps de setmana, de les 10 del matí a les 2 del migdia i de les 4 de la tarda a les 9 del vespre.

El preu del lloguer és de 4 euros per bicicleta i hora, i s'han establert packs per a famílies a 12 € l'hora per 4 bicicletes -2 d'adults i 2 d'infantils-. A més, les famílies nombroses hauran d'afegir només 1 euro per bicicleta i hora.

El gerent del restaurant Vora Estany, Robert Gelmà, va destacar que «estem molt contents de poder oferir als nostres clients aquest nou servei que, a més, té el segell de Càritas i un fort compromís social».

També va afegir que «celebrem el nostre 15è aniversari i volíem fer-ho d'una manera especial, i el punt de lloguer social de bicicletes ens ha semblat una manera innovadora i diferent de fer-ho».

Per la seva banda, la gerent d'Ecosol, Anna Güell, va dir que «ens sentim molt orgullosos d'haver desenvolupat aquest nou punt de lloguer al Vora Estany»; «un nou servei que se suma a l'oferta de les empreses col·laboradores, fent més agradable i sostenible l'estada dels clients». Güell va apuntar que es dóna «l'oportunitat d'ampliar el recorregut professional a totes aquelles persones que treballen en els punts de lloguer de bicicletes, amb l'atenció als clients i el manteniment». Anna Güell ha remarcat que «amb aquesta acció les empreses col·laboradores posen de manifest el compromís social i mediambiental».

Ara, Càritas té 17 punts de lloguer de bicicletes a Girona.