Previsió positiva per al tram de l'AP-7 que travessa la demarcació de Girona. Abertis, la concessionària de la infraestructura, va avançar ahir que calcula que el trànsit del tram gironí -des de la Jonquera fins a Montmeló- augmentarà un 2,8% aquest estiu (durant el juliol i l'agost). Segons va informar en un comunicat la concessionària, es preveu que l'AP-7, al seu pas per Girona, registri prop de 17 milions de desplaçaments de vehicles aquest mes i el següent. Així, Abertis confia que el tram gironí d'autopista obtingui gairebé un 3% de creixement durant l'estiu i recuperi el volum de vehicles de fa uns anys.

De moment, els primers mesos d'enguany, de la Jonquera a Montmeló el trànsit de l'AP-7 manté una tendència a l'alça. Segons la informació del Ministeri de Foment, la Intensitat Mitjana Diària (IMD) del tram gironí d'autopista és, de mitjana, de 37.035 vehicles, entre el gener i l'abril d'aquest any. En tots els mesos s'ha registrat un increment de vehicles, si es compara amb el mateix període de l'any passat. Per això, el trànsit del tram de l'AP-7 a Girona ha augmentat, de mitjana, un 5,87% durant els primers quatre mesos d'enguany respecte a fa un any. En concret, la IMD del gener va ser de 33.001 vehicles, el febrer de 34.609 automòbils, el març de 36.623 i l'abril de 43.908.

Es tracta d'un volum de vehicles que s'aproxima al nivell del 2009. Pel que fa a les dades dels quatre primers mesos d'aquest any, de mitjana, 26.433 vehicles són turismes i els 10.602 restants són camions. En tots els mesos s'ha registrat un creixement de vehicles pesants. De mitjana un 3,44%, si es compara amb el mateix període de l'any passat.

Servei de ludoteca

En paral·lel, Abertis també va informar ahir que per fomentar la seguretat a l'autopista, a part de promoure tant l'aturada com el descans dels conductors en els desplaçaments d'aquest estiu, es posa en marxa el servei de ludoteca. La concessionària i Creu Roja han instal·lat una ludoteca a l'àrea de servei d'Empordà de l'AP-7. L'espai, dirigit principalment a nens i nenes d'entre un i cinc anys, romandrà obert els caps de setmana 4-5, 11-12 i 25-26 del juliol i 1-2, 15-16 i 29-30 de l'agost.

A través de tallers, jocs i altres dinàmiques grupals, que giraran al voltant de la seguretat viària, els infants es divertiran i es formaran, mentre els pares descansen i aprofiten els serveis de l'àrea de servei Medas. L'estació, gestionada per Áreas, disposa de Wi-Fi gratis per als seus clients i amb una oferta de menjar mediterrani amb les carns fetes al moment, juntament amb els productes regionals que es troben a la botiga. Abertis va recordar la importància de complir l'estona de descans per garantir una conducció més segura.