La ginecòloga i obstetra Elena Álvarez serà la nova directora mèdica de l'hospital Josep Trueta de Girona, una plaça que estava vacant des de feia setze mesos. Des del febrer del 2013 i fins al març de l'any passat, la direcció mèdica l'ocupava la doctora Gloria Padura, que va assumir la direcció de l'hospital de Girona en substitució d'Antoni Juan.

La doctora Álvarez, cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'hospital Trueta, és llicenciada en medicina i cirurgia general per la Universitat Complutense de Madrid-Hospital Universitari 12 de Octubre (1990), i és especialista en ginecologia i obstetrícia per l'Hospital Severo Ochoa de Leganés (1993-1996).

Des de l'any 2005, la doctora Elena Álvarez està al capdavant de la Direcció Clínica Territorial de Ginecologia i Obstetrícia del Gironès i Pla de l'Estany i també és la coordinadora de ginecologia i obstetrícia del projecte d'integració entre l'Institut Català de la Salut (ICS) i l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS).

A més, és professora associada de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona.

La doctora Álvarez ha estat proposada per la Gerència Territorial de l'ICS a Girona per ocupar la direcció mèdica i ara ha de ser ratificada per la Comissió Executiva del Consell d'Administració de l'ICS, que es reunirà el proper 23 de juliol.