L'excés d'alcohol seria el principal factor de l'accident de camió a Cervià de Ter que dilluns va deixar sense llum 2.529 abonats de set municipis de la província. El conductor del vehicle, un home de 51 anys i veí de Barcelona, va acabar imputat penalment per quintuplicar la taxa d'alcohol permesa: en bufar l'etilòmetre va donar 0,86mg/l quan el màxim permès és 0,15 mg/l.

L'home, que va sortir de la via amb el camió i el va fer caure en una rasa, va resultar il·lès.

El vehicle era un camió rígid de18.000 quilos que transportava cartró, quan pels volts de les deu del matí va quedar travessat al quilòmetre 5,8 de la carretera de Cervià -Gi-633- en sortir del voral i quedar la tractora enclotada en una rasa just davant d'un camp de blat de moro. El va alterar el trànsit de la via durant hores perquè l'estretor de la carretera va obligar els Mossos d'Equadra a tallar l'accés en sentit nord a tots els vehicles per permetre la retirada de la màquina permetent només la circulació en sentit sud però de forma intermitent.

Però les conseqüències de l'accident es van deixar notar també a les poblacions de Juià, Bordils, Flaçà, Cervià de Ter, Colomers, Sant Jordi Desvalls i Sant Joan de Mollet perquè durant la retirada del vehicle es va desconnectar accidentalment el cablejat elèctric i 2.529 abonats d'aquestes poblacions van quedar temporalment sense llum.