El cas de l'extreballadora del servei socioeducatiu El Boli Blau, del barri de la Farga de Banyoles, és al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Sílvia Simoes exigeix responsabilitats al Consell del Pla de l'Estany per haver-se quedat sense feina enmig d'un canvi de concessió del servei i manté que l'ens comarcal la va represaliar perquè -amb 4 educadors més- va destapar els abusos sexuals a menors de l'expresident de Creu Roja a Banyoles, Joaquim Homs. Aquest ha estat condemnat a 12 anys de presó.

A principis de 2014, Simoes va denunciar el Consell per acomiadament improcedent i nul, alhora que va demandar l'empresa per la qual treballava abans de perdre la feina -Sotrac- i la que va guanyar el concurs -Acisi- que es va convocar d'improvís; aquesta última va renunciar al servei al cap de poques setmanes. El febrer de 2015, un jutjat de Girona va declarar que el seu acomiadament era improcedent i va condemnar Sotrac a indemnitzar-la, mentre que va exculpar el Consell del Pla de l'Estany i Acisi. L'advocada de Simoes, Mireia Bazaga, va recórrer la sentència i continua exigint responsabilitats a l'ens comarcal. Sotrac també va presentar un recurs, ja que entén que no n'és la responsable. Ahir, Bazaga va explicar que, després de la impugnació dels recursos, el jutjat social ha elevat el cas al TSJC.

La mateixa advocada representa un altre educador social que va denunciar el Consell Comarcal i el cap d'àrea de Serveis Socials per assetjament laboral. El judici es va celebrar el 15 de juny i el jutge no hi ha vist motius de mobbing sinó un conflicte entre dues persones, de manera que ha desestimat l'extinció del contracte demanat pel treballador. Així en va informar Bazaga, qui presentarà un recurs de suplicació en relació amb «la relació jeràrquica de subordinació» que hi ha entre les dues parts. Actualment, l'educador social està d'excedència i és l'únic dels que van alertar del cas Homs que continua treballant pel Consell comarcal.