La dona que dimarts va caure amb el seu tot terreny des de la carretera C-63 fins a les vies de l’AVE a Riudarenes es va negar davant els agents del Mossos que van donar-li assistència poc després de l’accident a sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia. A causa del fortíssim impacte del vehicle, tant ella com la menor que l’acompanyava dins el cotxe van haver de ser traslladades a l’hospital Josep Trueta de Girona en quedar ferides, però en el moment de bufar l’etilòmetre la dona va dir als agents dels Mossos d’Esquadra que s’hi negava.

Per tant, la policia autonòmica li va imputar un delicte de desobediència i a l’accidentada se li va haver d’extreure mostres de sang per analitzar si anava beguda quan va caure des de la carretera fins a les vies del tren. L’accident va ocórrer a dos quarts de tres del migdia de dimarts, quan el tot terreny va sortir de la carretera al quilòmetre 18 i es va precipitar per un barranc fins a la via del tren.

Els bombers van poder treure mare i filla de l’interior del cotxe sense gaires dificultat perquè les ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques les traslladessin a l’hospital però la circulació de trens va quedar afectada perquè en caure el cotxe als rails els combois es van veure obligats a circular només per una via.

Per tant, sis trens que circulaven en ambdós sentits de la marxa van acumular retards d’entre trenta i seixanta minuts. Durant bona part de la tarda la via on va anar a parar el tot terreny havia quedat inoperativa a fi de poder retirar el vehicle i tots els elements que van quedar disseminats entre els rails.