La Creu Roja a Girona distribuïrà 272.386,256 quilos d'aliments entre 18.258 persones en situació de vulnerabilitat social durant aquest mes de juliol. Per repartir aquests productes, l'entitat humanitària disposa de les seves 7 assemblees locals i comarcals, així com amb les 43 entitats adherides al Programa Operatiu del Fons d'Ajuda a les persones més desfavorides -que enguany repartirà 5,4 tones d'aliments a Catalunya.

D'aquesta manera, la Creu Roja a Girona inicia la primera de les tres fases de desplegament d'aquest programa; dintre de la qual, a tot l'Estat es distribuiran 10 milions de quilos de productes alimentaris.

Els aliments són de caràcter bàsic, de baixa caducitat i de fàcil transport i emmagatzematge. La cistella d'aliments inclou arròs, cereals infantils, llet en pols, llegums, oli d'oliva, farinaces, conserves i fruites en almívar, entre altres productes. Creu Roja va explicar que es tracta d'aliments altament nutritius que contribueixen a satisfer les necessitats tan de persones adultes com d'infants i de nadons. La cistella ha estat elaborada amb la col·laboració de la Federació del Banc d'Aliments, la Creu Roja i experts en nutrició dels ministeris. A diferència del model anterior, el Programa d'ajuda europeu 2015 ja no forma part de la Política Agrària Comuna, sinó del Fons Europeu d'Ajuda als més Desfavorits i s'emmarca en un sistema d'atenció més integral de les persones vulnerables. Juntament amb el repartiment de productes de primera necessitat, el nou pla preveu mesures d'acompanyament per millorar l'ocupabilitat de les persones en situació vulnerable. Per això, Creu Roja va aclarir que es finançarà a partir del Fons Social Europeu.