La Generalitat deu a les farmàcies gironines 19,8 milions d'euros. Concretament, dilluns passat l'Administració catalana hauria d'haver pagat els 9,81milions corresponents a la factura dels medicaments que els apotecaris de la demarcació van dispensar al mes de maig. La factura se suma a la que encara tenia pendent dels fàrmacs venuts al mes d'abril -valorada en 9,99 milions d'euros- i que s'hauria d'haver fet efectiva el 5 de juny.

Segons les dades facilitades pel Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, el deute que la Generalitat acumula amb els farmacèutics catalans és de dos mesos i ascendeix a 224,7 milions d'euros: 112,7 de la factura d'abril i 112 de la del maig.

Actualment les farmàcies de Catalunya estan cobrant amb una mitjana de 55 dies de retard respecte al dia de pagament que marca el concert i gairebé tres mesos després d'haver dispensat els medicaments.

Davant aquesta situació, els representants dels farmacèutics continuen reclamant que s'acabi amb aquests endarreriments que pateixen des de fa quatre anys i que «el pagament dels medicaments sigui una prioritat per a les administracions de la mateixa manera que ho és per als pacients», segons han indicat a través d'un comunicat.