L'executiva comarcal d'UDC al Ripollès també s'ha dissolt per discrepàncies amb la direcció nacional i ha defensat el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S i que Catalunya pugui "esdevenir un Estat independent". En un comunicat, els membres de l'executiva es posicionen al costat del president de la Generalitat, Artur Mas, i recorden que van adoptar el compromís de donar suport al seu projecte. A més, en la línia d'altres comitès executius i gestores que també han dimitit, també aposten per refundar Unió en un nou partit i fan una crida a la seva militància, als 6.000 afiliats que es van donar de baixa i altres partidaris d'un "projecte nítid demòcrata-cristià independentista" a sumar-s'hi.

Els dimissionaris també asseguren que no reconeixen l'actual direcció d'UDC "com a representants del sentir de la majoria del partit" i que no la reconeixen "ni pels seus objectius polítics de defensar una via política autonomista per a Catalunya ni per les formes de preses de decisions i d'actituds internes del partit".

A més, també lamenten que l'actual direcció del partit hagin pres les decisions d'aquestes setmanes posteriors al referèndum del 14 de juny i defensen que s'hauria d'haver celebrar un Congrés Nacional per decidir el rumb del partit. Per tot això, es proclamen "hereus de la Unió Democràtica de Catalunya del 1931" i es comprometen a portar "el seu llegat polític" en la nova formació política que, diuen, "creiem més que necessària".

En el comunicat, UDC del Ripollès remarca que precisament és a Ripoll on hi ha les despulles del comte Guifré, fundador de la Dinastia Nacional Catalana al Reial Monestir de Santa Maria i que "és per això que no podem trencar, ni girar-nos d'esquena a la gènesi de la nostra història".

Aquest és el setè executiu comarcal d'UDC que es dissol després de les renúncies de les gestores del Vallès Oriental i Occidental, i de les direccions comarcals del Garraf, Berguedà, de les Terres de l'Ebre i de Barcelona.