El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va fer ahir un recorregut pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, on va explicar que es preveu que es formalitzi un acord de col·laboració i de mecenatge amb el teixit empresarial de la comarca, amb la finalitat de promoure aquest espai natural. En aquest sentit, l'Associació Cercle Euroregió de l'Arc Mediterrani Garrotxa (EURAM) i el Parc Natural de la Zona Volcànica volen impulsar accions conjuntes que beneficiïn el parc i el territori. Aquestes accions aniran des de les relatives a la conservació i valorització de l'entorn natural, a les col·laboracions concretes de mecenatge o esponsorització, entre d'altres.

Vila va expressar la voluntat del Departament de Territori d'estendre també aquest tipus d'acords a altres parcs naturals de Catalunya perquè seria «una bona manera de millorar la seva promoció i que tinguin una major implicació del seu territori». Vila va posar de manifest que «els parcs tenen una primera funció, que és protegir el medi, tot i que al mateix temps han de ser elements dinamitzadors de l'economia local». «Una bona manera de fer-ho, és a través de l'establiment de complicitats amb aquelles persones, empreses i entitats que hi estan compromeses», va afegir.

A la Garrotxa, s'ha avançat considerablement pel que fa a les empreses del sector turístic (amb més de 50 d'acreditades). També s'està treballant amb el sector agrari.