Porqueres vol el quart institut del Pla de l'Estany al seu municipi

Ensenyament deixa les valoracions per al setembre, com l'informe tècnic d'un edifici del Bisbat a Banyoles

14.07.2015 | 15:06

L'Ajuntament de Porqueres vol que Ensenyament construeixi el quart institut de Secundària del Pla de l'Estany al seu municipi, en comptes de Banyoles tal com està previst.
L'alcalde de Porqueres, Francesc Castañer, va reivindicar per al seu poble l'institut que falta al Pla de l'Estany, tot argumentant que disposa d'uns terrenys a la zona esportiva que, després d'una reparcelació, posarien a disposició d'Ensenyament. Castañer va remarcar que Porqueres té 4.500 habitants i «de més petits que nosaltres tenen un institut», o almenys una Secció d'Educació Secundària. L'alcalde va afirmar que «comença a tocar descentralitzar».
Després d'una conversa informal amb el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, Castañer va dir que «el Departament no s'hi oposa, però vol que sigui zona única»; és a dir, que hi vagin alumnes de tota la comarca. L'alcalde va explicar que Porqueres tampoc s'hi oposa, «tot i que vol un institut propi per tenir més identitat». També va apuntar que «si Porqueres té un institut, el mimarà». L'assumpte s'ha deixat pel setembre i el que demana Castañer és «que no ens vinguin amb la decisió feta».
Ahir, des dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona van explicar que tot el que està relacionat amb la construcció del nou institut del Pla de l'Estany es discutirà a partir del setembre. Llavors, els arquitectes del Departament també elaboraran l'informe tècnic que ha de determinar si la reconversió en institut de l'edifici de la Providència -propietat del Bisbat que ara acull, en part, la seu de Càritas- és factible. A mitjan juny, Albert Bayot va mostrar preferència per aquesta possibilitat, tot i que va deixar clar que la decisió final dependria de la viabilitat tècnica i del cost econòmic de l'obra.
A Banyoles, però, hi ha un altre espai candidat a acollir el futur centre de Secundària: uns terrenys municipals adjacents a l'institut Pla de l'Estany, que l'Ajuntament ja ha cedit a Ensenyament.
Tant això com la petició de l'Ajuntament de Porqueres, els Serveis Territorials d'Ensenyament ho tractaran quan pertoqui planificar el curs 2016-2017, que és per quan està previst obrir el quart institut del Pla de l'Estany. De totes maneres, el consistori banyolí vol que la decisió estigui presa abans de Nadal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Una campanya a la xarxa permet que els dos animals tornin a estar junts després de tres mesos...

Sant Feliu de Pallerols tornarà 20.000 € cobrats de més als veïns

Sant Feliu de Pallerols tornarà 20.000 € cobrats de més als veïns

L'oposició vol que es reemborsi la totalitat del que es va recaptar de més en setze anys

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Els jutjats han dictat 91 ordres d'allunyament i 68 prohibicions de comunicació a maltractadors...

Les temperatures màximes no superen els 17 graus a la demarcació de Girona

Les temperatures màximes no superen els 17 graus a la demarcació de Girona

Els registres més alts es van desplomar en tan sols un dia entre quatre i sis graus en la majoria...

Enllaços recomanats: Premis cinema