Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) va finalitzar dijous el procés d'eleccions primàries per escollir el cap de llista que liderarà la formació ecosocialista al Parlament per a la circumscripció de Girona. L'actual diputat de la cambra catalana, Marc Vidal, que va ser l'únic candidat que es va presentar a l'elecció, va resultar ratificat amb el 82% dels vots dels militants i els amics de la formació a les comarques gironines.

«De moment, he exercit de diputat en aquesta mitja legislatura, la desena. Tant la militància d'ICV com la gent propera al partit m'ha donat la confiança per continuar treballant pel país i canviar la política que ha vingut fent la dreta», va afirmar Vidal.

Aquesta assemblea que es va celebrar dijous a Girona, va comptar amb l'assistència de la coordinadora nacional de la formació, Dolors Camats. A part de detallar el resultat del procés de primàries, Camats també va explicar les gestions que està portant a terme ICV per configurar un acord entre partits d'esquerres, «amb els que parlem per crear una confluència àmplia per poder presentar una llista amb opcions de disputar el proper govern». «Una llista que defensi Catalunya en l'eix social i el nacional», va concloure Camats.