Els termòmetres de les comarques de Girona han baixat més de 7 graus, en alguns municipis, respecte del cap de setmana passat. Ahir, els 33 graus de Ripoll o els 32 de poblacions de diferents comarques -Girona, la Bisbal d'Empordà o Santa Coloma de Farners, per exemple- van ser les temperatures màximes que les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) van registrar ahir.

Fa set dies, ciutats com Banyoles van assolir temperatures rècord per sobre dels 40 graus; un valor que al llarg dels últims dies s'ha registrat a nombrosos municipis gironins. Ahir, en canvi, a la capital del Pla de l'Estany el termòmetre va marcar un màxim de 31 graus, igual que a Figueres o Olot, entre d'altres.

Pel que fa a avui, el Meteocat ha anunciat un manteniment de les temperatures en uns nivells similars als d'ahir i, també, sol per al conjunt de les comarques de Girona -tot i que per a les hores centrals del dia preveu nuvolades en alguns punts del prelitoral.

D'altra banda, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), avui, els termòmetres de les comarques gironines pujaran entre un i dos graus, pel que fa a les temperatures màximes; mentre que les mínimes es mantindran similars a les d'ahir.

La persistència de les temperatures altes -encara que ahir no fossin tan extremes com el cap de setmana passat o a principis d'aquesta setmana-, les comarques de Girona mantenen un perill d'incendi alt en bona part dels seus municipis.

D'acord amb el mapa de predicció de perill d'incendi forestal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi natural de la Generalitat, les franges costanerres de l'Alt i el Baix Empordà, bona part del Gironès i, sobretot, la Selva interior són les àrees de més risc. A la resta -excepte la Garrotxa i el Ripollès-, es va assignar un nivell "moderat" de perill d'incendi. Aquesta era la configuració d'ahir del mapa de risc de focs forestals per Girona, que per avui es manté pràcticament idèntic -tot i que es marca menys àrees crítiques al Gironès, la Selva i l'Alt Empordà.