Palamós rep el segon creuer més gran de la temporada

El Mein Schiff 2 ha portat 2.000 passatgers, i es calcula que han generat un impacte econòmic d'uns 106.000€

14.07.2015 | 15:06
Palamós rep el segon creuer més gran de la temporada

Palamós va rebre dissabte a la tarda 2.000 passatgers creueristes, dels 40.000 que espera rebre al llarg d'aquesta temporada, a bord del creuer Mein Schiff 2. Aquesta embarcació, que està fent una ruta per la Mediterrània, és el segon creuer, per capacitat de passatge i dimensions, que visita la població. L'embarcació va arribar procedent del port francès de La Seyne-sur-Mer i va salpar ahir a la tarda cap al port d'Eivissa.

Aquest vaixell amb bandera maltesa destaca per una eslora de 262,5 metres, un arqueig brut de 77.302 tones, una mànega de 32 metres i un calat de 8,5 metres. L'embarcació disposa de múltiples serveis com simulador de golf, dues grans piscines, jacuzzis, spa, zona de fitness i restaurants, discoteca, teatre, casino, biblioteca, salons de bellesa i espais d'oci, entre d'altres.

El Mein Schiff 2 porta a bord 2.085 passatgers -alemanys en la seva majoria- i 800 tripulants. L'embarcació pertany a la naviliera TUI Cruises, creada especialment per atendre el mercat creuerístic alemany, que en els últims vint anys ha assolit un creixement del 843%. Per aquest motiu, la marca TUI Cruises, que disposa en l'actualitat d'una flota de quatre vaixells -Mein Schiff 1, Mein Schiff 2, Mein Schiff 3 i Mein Shiff 4-, preveu la construcció de dos vaixells més, un de cara a l'any 2016 i l'altre, per al 2017.

Més de 100.000 euros

Es calcula que l'estada del creuer ha deixat un impacte econòmic al territori estimat en 106.000 euros. Segons estudis del sector, cada passatger de creuer que visita un port on fa escala es gasta una mitjana de 62 euros, calculant que desembarca un 75% del passatge. Les despeses d'aquests turistes de creuer inclouen excursions, restauració, compres, transports i prestacions de serveis als passatgers. Així mateix, en un port-escala desembarca el 50% de la tripulació, amb una despesa mitjana de 23 euros per tripulant.

Els passatgers del Mein Schiff 2 van visitar algunes poblacions de la zona, com Girona, Tossa de Mar, Pals i Barcelona, impulsant així el sector turístic que resulta cabdal per dinamitzar econòmicament el conjunt del territori, ja que genera riquesa i llocs de treball. En l'àmbit local, la presència de grans embarcacions que fan ruta per la Mediterrània impulsen el turisme de Palamós i d'altres poblacions properes.
El port de Roses, el segon port creuerístic de la Costa Brava, espera tancar la temporada amb l'arribada de 10 escales de creuer i uns 2.000 passatgers. Aquesta és la quarta temporada del port rosinc, que espera posicionar-se dins el mercat creuerístic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema