Dos ordinadors portàtils i diferents instruments de la Cobla Principal d'Olot van ser robats ahir durant el dinar de l'Aplec de la Sardana d'Olot, que se celebrava a la capital de la Garrotxa i on també van actuar la Cobla Ciutat de Girona i la Cobla Tres Vents de la Catalunya Nord.

La jornada sardanista, que va ?reu?nir prop de 300 persones, va començar a mig matí sense incidents i després de la primera audició, els assistents i els grups van celebrar el dinar popular. Com és habitual en aquest tipus de concentracions, els membres de l'organització i els músics van guardar tots els instruments sota de l'escenari, que estava cobert amb una tela. La sorpresa va ser quan, després de l'àpat, a quarts de quatre de la tarda, els organitzadors i músics van adonar-se que faltaven dos ordinadors portàtils dels organitzadors i tot el material del flabiolaire de la Cobla Principal d'Olot, Salvador Colls, a qui li van robar el flabiol, el tamborí, el faristol i diverses partitures. Els Mossos d'Esquadra van ser alertats i estan investigant el robatori, però de ?moment encara se'n desconeix l'autor.

Es calcula que el material robat està valorat en uns 1.000 euros, però el flabiolaire afectat destaca que el més important és que es tracta "d'instruments fets a mà i pràcticament és impossible trobar-ne d'iguals. Normalment s'han d'encarregar".

L'incident, però, no va afectar el transcurs de la jornada sardanista, que va continuar amb l'actuació de les diferents cobles. Colls, que havia de tocar en noves audicions a la tarda, es va valdre de la solidaritat característica del món sardanista per poder continuar amb la seva actuació.