El Consell Comarcal del Gironès es constituirà demà a la tarda després que el pacte entre CiU i?ERC tiri endavant. Amb aquest acord CiU manté la presidència amb Jaume Busquets com a màxima autoritat, mentre la vicepresidència serà per la regidora d'ERC a Girona, Maria Mercè Roca. Com a cap de l'oposició quedarà la regidora del?PSC de Salt, Iolanda Pineda.

CiU i ERC van tancar les converses la setmana passada després que els nacionalistes també haguessin establert alguns punts d'acord amb els socialistes. De fet, el PSC preveia poder governar tant al Gironès com al Baix Empordà, però al final el pacte no va ser possible.

L'acord entre CiU i ERC garanteix la governabilitat del Consell Comarcal del Gironès. En total, les dues formacions disposen de 23 dels 33 representants d'aquest organisme supramunicipal. Les cúpules de CiU i ERC ho van acordar i ja han rebut el vist-i-plau del grup republicà al Consell.

El mateix president de l'entitat Jaume Busquets considera que el fet que ERC sigui la segona força a la comarca permetrà que el Consell Comarcal tingui una amplia representació al territori. Esquerra Republicana s'encarregarà de les àrees de Promoció Econòmica, Joventut i Cultura. El mateix govern ja ha assenyalat que els eixos principals se centraran en els serveis socials, la promoció cultural, i la gestió de residus.

Una majoria molt ampla

Amb els resultats de les eleccions del 24 de maig, al Gironès CiU compta amb 14 representants i ERC amb 9. És per això que els dos partits del govern obtenen àmplia majoria al ple de l'ens. Pel que fa a la resta de grups que formen el ple, la CUP disposa de quatre representants, el PSC de tres, Ciutadans d'un, el PP d'un altre i ICV també d'un.