El nou president de la Intercomarcal d'Unió a les comarques gironines, Xavier Dilmé, va exigir ahir als militants que s'han donat de baixa però que conserven càrrecs electes que retornin l'acta al seu partit per «obligació moral». Dilmé considera que «si volen començar la seva nova vida política amb un nou partit que no comencin per emplenar-lo de trànsfugues». A més el dirigent democristià va remarcar que «nosaltres respectem plenament la decisió, però també demanem que ens respectin com a partit».

Dilmé es referia a la dissolució de l'executiva comarcal d'UDC al Ripollès per discrepàncies amb la direcció del partit. En un comunicat, la comarcal va defensar el caràcter plebiscitari de les eleccions al Parlament previstes per al 27 de setembre i que Catalunya pugui «esdevenir un Estat independent».

Xavier Dilmé va assumir la presidència de la Intercomarcal d'Unió a Girona, després de la renúncia de qui ocupava aquest càrrec des de febrer de 2013, Joan Cañada. Dilmé va fer ahir la seva primera valoració pública també per reclamar als dimissionaris del Ripollès que si tenen càrrecs públics, els tornin al partit amb què els van obtenir.

El nou president augura que hi haurà més baixes. «Nosaltres ja ho sabem això, ja ho vam viure el 2003 amb la fugida cap a un altre partit i sempre he pensat que en el moment que es trenqués la federació, alguns dels nostres militants anirien a CDC», va manifestar. I va afegir que «poden donar les voltes que sigui però el final serà que acabaran a Convergència».

El senador per Girona i conseller nacional d'Unió, Pere ?Maluquer, va concretar que només han rebut dues baixes del Ripollès: les de Miquel Rovira i Jaume Arias. I van recordar que Rovira ja ha estat substituït per Anna Maria Colomer, que va ser candidata a Setcases el 2011 i que ocuparà la presidència comarcal.

El nou president de la Intercomarcal d'Unió, Xavier Dilmé, va admetre que «no és un moment òptim i una part del partit després del 14-J deixarà de militar però nosaltres hem de continuar explicant la feina feta». En aquest sentit va indicar que cal que Unió recuperi la seva sobirania i actuï com un partit amb identitat pròpia. En aquest sentit, va afegir que continuaran la tasca d'obertura a la societat i de donar estabilitat al projecte.

Dilmé també va aprofitar per explicar que serà qui encapçalarà la llista del partit a Girona en les eleccions del pròxim 27 de setembre. El mateix Dilmé però va fins i tot va dubtar «de la data» i va assenyalar que ara mateix estan a «l'expectativa».