L'executiva de la Unió de Joves de les Comarques Gironines ha anunciat la seva dissolució. El president, Jordi Rubio, ha afegit que deixa tant aquesta formació com Unió Democràtica. Rubio ha assegurat que més del 90% dels membres del Comitè Executiu han dimitit per la "deriva que ha pres el partit en les darreres setmanes". En aquest sentit ha lamentat que la direcció d'Unió Democràtica no hagi "estat capaç de gestionar els desitjos" d'un 46% de la militància, que ha dit que "volia formar part del dret a decidir". L'executiva ja dissolta també ha volgut mostrar-se solidària amb els militants expedientats "per les mateixes raons per les quals els joves (...) han decidit cessar els seus càrrecs".

A través d'un comunicat Rubio ha assegurat que els dimissionaris donen suport al projecte d'Artur Mas i al "caràcter plebiscitari" del 27-S i defensen que Catalunya esdevingui un Estat independent.

També ha criticat el "canvi de rumb d'Unió" i ha donat suport, al costat de la resta de dimissionaris, a l'aposta dels Hereus del 1931, ja constituïts en el partit Demòcrates de Catalunya.

Rubio ha qualificat el projecte del nou partit d'"il·lusionant", i ha assegurat que recupera els "veritables principis fundacionals d'Unió". Tant ell, com la resta de dimissionaris es donaran de baixa d'Unió Democràtica de Catalunya per sumar-se a Demòcrates de Catalunya.

Finalment, el ja expresident de l'executiva de la Unió de Joves de les Comarques Gironines ha fet una crida a la militància perquè l'acompanyin "a treballar tots junts per la independència" de Catalunya.