Els examinadors de trànsit convoquen una vaga

A causa de diversos i recents desacords amb la DGT es preveu una vaga indefinida a partir del 14 de setembre

14.07.2015 | 15:06

L'Associació d'Examinadors de Trànsit, juntament amb les centrals sindicals CGT i CSIF, han decidit convocar una vaga d'examinadors a partir del 14 de setembre que tindrà un caràcter indefinit. El resultat d'aquesta seràn aturades parcials de tres hores al final de cada jornada a diversos llocs.
La situació ve donada pel malestar de diversos col·lectius i la manca d'atenció prestada des de la DGT, Direcció General de Trànsit, que ha provocat que els examinadors prenguin la decisió de recórrer a mesures més extremes.
En primer lloc es vol negociar el no-lliurament del resultat in situ, ja que és el principal focus de problemes amb reiterats insults i agressions. També es vol denunciar la possible privatització dels exàmens de conduir, cosa que segons l'Associació d'Examinadors, només haurien de poder fer els funcionaris especialitzats i no cap mena d'agent extern. El tercer punt resta sobre la restructuració del col·lectiu, on es proposa la creació d'una escala professional tècnica de seguretat viària. Paral·lelament es va fer la proposta d'organitzar al col·lectiu d'examinador en les diferents províncies, promovent el trasllat provisional voluntari i incentivat dels funcionaris amb la finalitat d'ajudar a regularitzar aquells llocs amb problemes. També l'incentivació econòmica del lloc i que es valori les altes responsabilitats i contínua formació que requereix la tasca. Aquest punt es va valorar a la DGT i va ser translladat al Ministeri d'Hisenda on la resposta de moment resta en espera. S'ha demanat finalment que es prenguin mesures per organitzar veritables exàmens de qualitat promovent un nombre adequat de proves per examinador i dia compatible amb l'aplicació del protocol de qualitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema