Pep Companys (alcalde de Santa Pau) és el nou president d'ERC a la Garrotxa i Carme Freixa (alcaldessa de Vallfogona) és la del Ripollès. La Federació Comarcal d'Esquerra de la Garrotxa va celebrar el passat cap setmana el Congrés Comarcal tal com marquen els estatuts. El congrés va tenir lloc a Santa Pau, i es van escollir els membres que formaran part de la nova comarcal.

Companys relleva l'exalcade de Sant Jaume de Llierca, Ferran Puig. Va ser escollit en el decurs d'un congrés comarcal que va tenir lloc dissabte a Santa Pau. El congrés també va escollir la resta de l'executiva comarcal republicana. Maria Jesús Ferrés (Organització), Jaume Cabanyes (Administraciò i Finances), Roger Santaló (Imatge i Comunicació), Narcís Feixas (Benestar i Família), Agustí Llop (Politica Municipal), Marina Gutés (Coordinació entre Alcaldies), Maria Jesús Ferrés (Política Parlamentària ), Josep Quintana (Entitats) i Anna Barnadas (Territori i Sostenibilitat).

Paral·lelament, diumenge, va tenir lloc el congrés del Ripollès. Carme Freixa és la presidenta i Joan Vilaplana el vicepresident. Els segueixen Sergi Albrich (Acció Política Sectorial), Pep Bassaganya (Finances), Teresa Jordà (Política Parlamentària), Jordi Batchelli (Política Municipal), Jaume Bassaganya (Campanyes), Helena Angrill (Polítiques Socials), Joan Alvarez (Imatge i Comunicació), i Miquel Casas (Medi Ambient).

Les dues executives preparen les eleccions del 27 de setembre.