Tot continua igual a l'aeroport de Girona. Hi ha menys rutes de Ryanair que fa un any, hi ha menys connexions que l'estiu passat i, evidentment, hi ha menys viatgers que l'any anterior. Les dades d'aquest juny simplement confirmen una tendència a la baixa que es repeteix des de fa mesos: l'equipament de Vilobí d'Onyar ha viscut el pitjor juny des del 2004 en nombre d'usuaris. Aquestes xifres criden l'atenció perquè es tracta del registre més baix de passatgers, en un mes de juny, des que Ryanair va instal·lar una de les seves bases a l'aeròdrom gironí (que va ser el febrer del 2004).

Tot i això, els 215.985 viatgers que ha tingut aquest juny l'aeroport de Girona se situen per sobre dels 172.249 usuaris del mateix mes del 2003; llavors, va ser el primer juny de la companyia irlandesa a les pistes de Vilobí perquè Ryanair va començar a operar a l'aeròdrom el desembre del 2002. Així, els 215.985 passatgers del juny d'enguany són un 17,5% menys que fa un any i suposen una pèrdua de més de 45.000 viatgers, ja que el juny del 2014 es van sumar 261.766 usuaris a l'aeroport de Girona.

Ara bé, la temporada estival d'aquest equipament tampoc permet frenar l'actual tendència negativa. La raó és que, aquest estiu, l'aeròdrom gironí només disposa d'una quarantena de rutes, que és el nombre més baix de connexions dels últims anys durant la temporada estival. D'aquesta manera, aquest juny l'aeroport de Girona ocupa la posició número 16 del rànquing d'aeròdroms d'Aena amb més passatgers. Entre els 16 equipaments, Vilobí és la instal·lació que, en percentatge, perd més viatgers en un any.

La meitat d'usuaris

Amb les dades del juny, ja es pot fer un balanç del primer semestre d'aquest any. Així, sobre aquest període, el descens d'usuaris de l'aeròdrom gironí també és accentuat, perquè durant el primer semestre del 2015 ha registrat la meitat dels passatgers que el 2011; llavors, el nombre de viatgers va ser de més d'un milió i mig. La diferència encara és major si es compara amb les dades del 2010, ja que en aquell primer semestre l'aeroport de Girona va tenir 2,3 milions d'usuaris; per tant, tres vegades més que els 754.984 passatgers dels sis primers mesos d'enguany. De fet, entre el gener i el juny d'aquest any, l'equipament de Vilobí ha perdut un 16% dels viatgers respecte al mateix període del 2014.

Finalment, l'única part positiva del juny a l'aeroport de Girona es troba en les mercaderies. La raó és que el transport de mercaderies ha crescut un 142,3%, amb un total de 17.515 tones, si es compara amb el juny de l'any passat.