L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), de la Generalitat, ha qualificat d'excel·lent l'aigua de l'estany de Banyoles, segons els resultats que l'Ajuntament va donar a conèixer ahir.

En el marc del programa de vigilància i informació de l'estat de les platges i zones de bany interior, a finals de juny l'ACA va analitzar l'estat de l'aigua de l'estany en dos punts: el Club Natació Banyoles i la Caseta de Fusta.

Després de rebre els resultats, el Consistori va detacar que ha rebut la qualificació d'excel·lent ens els dos punts de mesura. L'ACA mesura la qualitat de l'aigua de l'Estany cada quinze dies del juny al setembre.

D'altra banda, l'Agència Catalana de l'Aigua també va mesurar la temperatura de l'aigua de l'estany, que era de 29 graus al Club Natació Banyoles i de 28 graus a la Caseta de Fusta.

La temporada de bany per aquest 2015 a la zona de la Caseta de Fusta va començar l'1 de juny i acabarà el 21 de setembre -ambdós dies inclosos-; els mateixos dies que l'any passat, quan va augmentar en 15 dies la temporada de bany en aquest paratge públic i gratuït. Durant aquest període de temps, hi haurà el servei de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme.

Biblioteca a l'estany

Tot coincidint amb la temporada de bany, la Biblioteca de Banyoles ofereix un servi de préstec de diaris, revistes, còmics i altres lectures a l'estany.

El BiblioEstany es va posar en marxa el 18 de juny i estarà en funcionament fins el 10 de setembre, tots els dijous de les 11 del matí a dos quarts de 2 del migdia. Mentre s'ofereixi aquest servei, la Biblioteca Municipal estarà tancada els dijous al matí.