La nova central de trucades de cita prèvia de l'ICS ha rebut durant la primera setmana d'activitat més de 25.000 trucades. Des del dia 1 de juliol de 2015, totes les trucades que es fan per demanar dia i hora de visita a qualsevol dels centres d'atenció primària de l'ICS són ateses per operadores. Fins ara, aquest servei s'oferia a través d'un sistema extern de resposta robotitzada. Amb aquest canvi, l'organització vol millorar l'accessibilitat dels usuaris als serveis d'atenció primària i el seu grau de satisfacció amb el servei de cita prèvia telefònica.

Gràcies a la internalització d'aquest servei, els usuaris que truquen als telèfons de cita prèvia 93 326 89 01 o 902 111 444 són atesos per una de les operadores de què disposa la central de trucades de l'ICS. L'horari d'atenció és de 8 a 22 hores, de dilluns a divendres laborables.

L'ICS també ofereix la possibilitat de programar visita de medicina de família, pediatria, infermeria, odontologia i treball social per internet a través de l'adreça www.gencat.cat/ics. Aquest tràmit en línia està disponible les 24 hores, tots els dies de l'any. A més, també es pot demanar hora de forma presencial al CAP.