Els Mossos d'Esquadra han arrestat en només dos dies, quatre persones en diferents controls de trànsit a l'Alt i Baix Empordà. Dos dels arrestats són per alcoholèmia positiva, el tercer per conduir sense permís i el quart per robatori i furt d'ús de vehicle. Els arrestats són quatre homes, d'entre 22 i 38 anys, de nacionalitat armènia, francesa i espanyola, veïns de Perpinyà, Argeles-Sur-Mer, Bourges i Palafrugell. Van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres i La Bisbal d'Empordà, els quals els van deixar en llibertat amb càrrecs.

L'última detenció es remunta al 9 de juliol, es tracta d'un home que havia robat una furgoneta a Calella el 7 de juliol i el van enxampar al cap de dos dies a la matinada a la C-31 a Regencós on una patrulla de trànsit va aturar una furgoneta amb tres ocupants. A l'interior de la furgoneta es van trobar diverses eines que també constaven com a sostretes. Els Mossos van detenir el conductor del vehicle com a presumpte autor d'un delicte de robatori i/o furt d'ús de vehicle.

El primer dels fets va ocórrer a quarts d'una del migdia del dia 8 de juliol, quan els mossos van ser requerits per una dotació de la Policia Nacional per tal d'adreçar-se a la N-II, punt quilomètric 762 de la població Pont de Molins , ja que havien aturat un conductor que no presentava permís de conduir. Una patrulla es va adreçar i va comprovar que el conductor no havia obtingut mai el permís de conduir. Per aquest motiu, els mossos el va detenir per un delicte contra la seguretat del trànsit.

El segon i el tercer fet van passar a quarts d'una de la matinada del dia 9, durant un control d'alcoholèmia que s'havia muntat al punt quilomètric 774.4 de la carretera de N-II, a la Jonquera. Durant el dispositiu van aturar a dos vehicles, els conductors dels quals van donar positiu en la prova d'alcoholèmia.

Un dels conductors va donar 0.95 mg/litre i l'altre 0.70 mg/litre en aire expirat, quan el límit es troba en 0,25 mg/litre. Atès a l'alta taxa d'alcohol els agents van detenir els dos homes per un delicte contra la seguretat del trànsit.