L'empresa Bon Preu S.A ha demanat llicència ambiental per inatal·lar una activitat dedicada a la venda al detall de carburants per a motors de combustió al carrer Josep Terradellas, 7 d'Olot. Es tracta de la parcel·la del polígon de la Guardiola, on l'empresa Bon Preu ha començat les obres per a la construcció d'un supermercat Esclat de quasi 3.000 m2 de sala de venda. Per poder fer el nou supermercat, l'Ajuntament va haver de modificar el pla parcial i així agrupar dues parcel·les: una de 6.035 m2 i l'altra de 4.319 m2.

La previsió és que l'estació de servei estigui situada al costat d'un aparcament previst per 417 cotxes. D'altra banda, estarà ubicada entre l'Hospital Comarcal de la Garrotxa, l'Avinguda Països Catalans i l'Avinguda Estadi, al costat de l'Estadi Municipal de Futbol.

«Es tractarà d'una benzinera similar a les que ja hi ha a d'altres supermercats d'Olot, com el Consum i el Carrefour», ha afirmat Estanis Vayreda (regidor de Promoció Municipal per CiU). Vayreda ha assenyalat que la previsió és que les obres del nou supermercat Escalt estiguin acabades a finals de l'any vinent.

La inversió prevista per al nou supermercat és d'uns 10 milions d'euros. La previsió és que serveixi per ocupar unes 70 persones, les quals s'afegiran als 38 treballadors que Bon Peu ja té al supermercat del carrer Pou de Glaç. Els treballors són contractats a través dels programes ocupacionals de l'Ajuntament d'Olot.

El nou Esclat d'Olot disposarà de seccions de productes frescos (peix i carn) i també s'hi podrà trobar una gran varietat de productes de marques comercials i comptarà amb un especial assortiment de productes de proximitat de qualitat.

L'obertura de l'Esclat del costat de l'Hospital i de la seva benzinera suposarà la creació d'una nova zona comercial.

A la mateixa àrea fa poques setmanes s'hi va obrir un Mercadona i des de fa temps i funciona un supermercat Aldi.