La Policia Nacional de l'aeroport de Girona ha detingut dos estafadors que es dedicaven a manipular caixers automàtics per aconseguir dades dels clients i així, després poder extreure diners dels seus comptes. Els dos arrestats són dos búlgars de 36 i 37 anys, que havien arribat en un vol procedent d'Amsterdam. Havien actuat a Elx, Xàtiva, Torrevella i Figueres.

El agents de la Policia Nacional els van arrestar després d'arribar del vol d'Amsterdam perquè els constava una requisitòria policial de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta de la Comissaria d'Elx en relació a l'extracció d'efectiu en caixers automàtics i realització de compres amb targetes bancàries, clonades, als seus titulars. Un d'ells també estava reclamat per un Jutjat de Figueres per fets relacionats amb aquest mateix tipus de delicte.

A banda de la detenció, als dos homes se'ls van intervenir 140 suports de targetes amb banda magnètica, targetes blanques, i moneda en efectiu: 8.365 euros i 5.501 dòlars. En concret, la Policia Nacional d'Elx els reclamava per estar reconeguts en 10 fets delictius, en les localitats d'Elx, Xàtiva i Torrevella, en els quals van aconseguir estafar prop de 16.000 euros.

Ho van fer mitjançant la manipulació de caixers automàtics d'entitats bancàries, col·locant en els mateixos dispositius electrònics , com ara lectors de banda magnètica i microcàmeres, per aconseguir la captura de les dades de les targetes bancàries quan eren atiades pel client, realitzant posteriorment una clonació de les mateixes per accedir els seus comptes bancaris i poder realitzar extraccions de diners i compres.

Un dels detinguts estava també reclamat per un Jutjat de Figueres en relació a fets similars comesos a l'Alt Empordà. La detenció ha estat realitzada per policies adscrits a la Comissaria de l'aeroport Girona-Costa Brava.