Nou estudiants de La Salle de Girona són a Pequín, la capital de la Xina, per participar en un camp de treball d´estiu becat per l´Institut Confuci de Barcelona. Es tracta de set noies i dos nois que al setembre començaran 4rt curs d´Educació Secundària Obligatòria (ESO) i continuaran els estudis de Llengua i Cultura xinesa al centre gironí, l´únic que ofereix aquesta matèria com una assignatura curricular més. De fet, el director de La Salle de Girona, Joaquim Mataró, va avançar que ara estan buscant la millor manera d´incorporar el xinès a primer de Batxillerat a partir del curs 2016-2017.

Aquest any, La Salle s´ha convertit en el primer centre de les comarques gironines en presentar una promoció d´alumnes als exàmens oficials de xinès que convoca la Fundació Institut Confuci -institució que intregren Casa Asia, les universitats de Barcelona, Autònoma (UAB) i d´Estudis Estrangers de Pequíng-. Els nou joves que dilluns van marxar cap a la Xina, acompanyats dels professors Hong Haifeng i Àlex Jarabo, els van aprovar amb bons resultats.

La beca cobreix l´estada al camp de treball -12 dies, a més dels dos per als viatges d´anada i tornada- i la formació que rebran al Pequíng International Students Summer Camp, on conviuen amb estudiants d´una vintena de països diferents. Aquí, a més d´ampliar els coneixements en llengua i cultura xinesa, els alumnes d´ESO també entraran en contacte amb la realitat històrica, social i cultural que estudien a classe. L´activitat també inclou una vessant d´intercanvi, així que l´alumnat de La Salle hi farà una presentació del seu país que ha preparat amb material de l´Ajuntament de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Dels 22 estudiants que el curs passat feien Llengua i Cultura xinesa a 3er d´ESO a La Salle, 20 es van presentar als exàmens oficials de xinès. El director del col·legi concertat de Girona va explicar que els joves seguiran la seva formació el curs 2015-2016, a 4rt d´ESO. I que, per primer cop, el centre oferirà Aprenentatge i Servei amb el xinès com a llengua vehicular.

En paral·lel, La Salle manté converses amb l´Institut Confuci i la UAB per impartir xinès a primer de Batxillerat a partir del 2016, en principi com a matèria curricular però també extraescolar.