Nou alumnes de La Salle participen en un camp de treball d´estiu a Pequín

L'Institut Confuci ha becat un grup d'estudiants de Llengua i cultura xinesa del col·legi concertat de Girona, el primer que imparteix aquest idioma com una assignatura curricular a l'ESO. A partir del 2016, el vol introduir a Batxillerat.

16.07.2015 | 15:08
Els alumnes abans de marxar a la Xina, acompanyats dels professors · La Salle
Els alumnes abans de marxar a la Xina, acompanyats dels professors · La Salle

Nou estudiants de La Salle de Girona són a Pequín, la capital de la Xina, per participar en un camp de treball d´estiu becat per l´Institut Confuci de Barcelona. Es tracta de set noies i dos nois que al setembre començaran 4rt curs d´Educació Secundària Obligatòria (ESO) i continuaran els estudis de Llengua i Cultura xinesa al centre gironí, l´únic que ofereix aquesta matèria com una assignatura curricular més. De fet, el director de La Salle de Girona, Joaquim Mataró, va avançar que ara estan buscant la millor manera d´incorporar el xinès a primer de Batxillerat a partir del curs 2016-2017.

Aquest any, La Salle s´ha convertit en el primer centre de les comarques gironines en presentar una promoció d´alumnes als exàmens oficials de xinès que convoca la Fundació Institut Confuci –institució que intregren Casa Asia, les universitats de Barcelona, Autònoma (UAB) i d´Estudis Estrangers de Pequíng–. Els nou joves que dilluns van marxar cap a la Xina, acompanyats dels professors Hong Haifeng i Àlex Jarabo, els van aprovar amb bons resultats.

La beca cobreix l´estada al camp de treball –12 dies, a més dels dos per als viatges d´anada i tornada– i la formació que rebran al Pequíng International Students Summer Camp, on conviuen amb estudiants d´una vintena de països diferents. Aquí, a més d´ampliar els coneixements en llengua i cultura xinesa, els alumnes d´ESO també entraran en contacte amb la realitat històrica, social i cultural que estudien a classe. L´activitat també inclou una vessant d´intercanvi, així que l´alumnat de La Salle hi farà una presentació del seu país que ha preparat amb material de l´Ajuntament de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Dels 22 estudiants que el curs passat feien Llengua i Cultura xinesa a 3er d´ESO a La Salle, 20 es van presentar als exàmens oficials de xinès. El director del col·legi concertat de Girona va explicar que els joves seguiran la seva formació el curs 2015-2016, a 4rt d´ESO. I que, per primer cop, el centre oferirà Aprenentatge i Servei amb el xinès com a llengua vehicular.

En paral·lel, La Salle manté converses amb l´Institut Confuci i la UAB per impartir xinès a primer de Batxillerat a partir del 2016, en principi com a matèria curricular però també extraescolar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema