Uns 50 quilograms menys és la diferència de pes entre la figura del Conill presentada ahir pels seus creadors Tavi Algueró i Àngel Rigall i la vella feta a finals dels anys 40. El Conill vell pesa uns 70 quilograms i està per decidir si passa a ser una peça de museu o si encara ballarà avui dia 15 de juliol a la cercavila de les festes del barri del Carme i de la plaça del Conill d'Olot. En canvi el nou Conill de fibra de vidre presentat ahir pesa uns 20 quilograms.

El que està clar és que fer ballar el Conill nou de 20 quilograms serà molt més senzill que ballar dins del conill vell de 70 quilograms i fet de guix, vimet i arpillera.

Abel Bagó (un dels darrers balladors) ahir va explicar: «El vell és de molt mal portar, perquè carrega l'espatlla i les cames». Bagó és un membre de la penya dels Morruts. Es tracta d'una penya festiva que des de fa un any s'encarrega de portar el Conill a la cercavila de les Festes del Tura. Els Morruts han aconseguit finançar 2.000 € de la nova figura, en la qual Tavi Algueró i Àngel Rigall van treballar uns tres mesos.