L'alcalde de Fontcoberta, Joan Estarriola, és el nou president d'Esquerra Republicana al Pla de l'Estany, tal com es va acordar en el congrés comarcal que es va celebrar dimarts.

La Federació Comarcal del Pla de l'Estany va renovar la presidència i permanent comarcal. Estarriola va destacar els moments crucials que viu el país i va afirmar que «el Pla de l'Estany ha de ser una punta de llança d'aquest moviment i ha d'estar preparada per tots els reptes polítics que ens deparen els propers quatre anys».

Pel que fa al Pla de l'Estany, Estarriola va dir que volem treballar «per donar suport als nostres municipis, als nostres alcaldes, regidors i grups municipals».

Jaume Sitjà és el vicepresident comarcal, David Juan el secretari d'Organització, Salvador Ros el de Política Municipal, Maria Vila la de Finances, Sergi Planagumà, Pilar Busquets la de la dona, Narcís Bartis la d'Administració, Lali Turró la de Política parlamentària, Pere Bosch la de Divulgació, Josep Antoni Ramon s'ocupa del grup del Consell comarcal i Júlia Vargas de la JERC Pla de l'Estany.