El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha fet una vintena de nous nomenaments signats amb l'objectiu de donar resposta a diverses necessitats pastorals i enfortir diversos serveis de la diòcesi. També es van fer públiques les jubilacions canòniques dels rectors Pere Bach -de Crespià, Esponellà i Vilert-, Josep Maria Jordà -de Fornells de la Selva-, Josep Puig -de Mata, Miànigues, Camós i Santa Maria de Camós- i Josep Rovira -Cruïlles, Monells, Sant Cebrià de Lledó i Sant Sadurní de l'Heura-.

Entre el repartiment de les noves responsabilitats hi ha el nomenament de Mn. Joan d'Arqué com a rector de les parròquies de Llançà, Portbou i Colera, responsabilitat que estava vacant des de l'octubre de 2014.

Mn. Pere Bellvert, vicari judicial del Bisbat, ha estat nomenat rector de Fornells en substitució de Josep M. Jordà, que es jubila. També ho serà de Vilablareix. Mn. Josep Gispert, fins ara rector de Roses, intercanviarà la seva responsabilitat amb Mn. Josep Puig, que deixarà Calella. Juntament amb la de Roses, mossèn Puig assumirà també Palau-saverdera.

Canvi a Sant Josep

L'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG) seguirà tenint com a director Mn. Pere Carreras, que ha estat renovat en el càrrec per cinc anys més i se li ha tret responsabilitat de la parròquia de Sant Josep, tot i que se n'hi ha assignat de més petites: Llambilles, Castellar de la Selva, Montnegre i Quart. L'ISCRG és una institució vinculada a la Facultat de Teologia de Catalunya que ofereix estudis superiors en l'àmbit de la teologia i les ciències religioses, amb titulacions reconegudes civilment. Mossèn Carreras té la missió d'impulsar aquesta institució acadèmica.

Mossèn Jordi Reixach serà qui sumarà a la seva responsabilitat actual de rector de la parròquia de Sant Pau de Girona i la de rector de la parròquia de Sant Josep de la mateixa ciutat, d'on ja formava part de l'equip parroquial. Mn. Pere Narbón, ordenat prevere a finals del 2014 i actual vicari de la Bisbal i Palafrugell, responsabilitat que mantindrà, ha estat nomenat rector de les parròquies de Cruïlles, Monells, Sant Cebrià de Lledó i Sant Sadurní de l'Heura.

Entre els nous nomenaments també hi ha els d'administradors de parròquies dels Arxiprestats de Banyoles, l'Alt Fluvià i dels Àngels-Llémena. I Mn. Jordi Pascual serà notari-secretari de la Cúria diocesana i el nou diaca Mn. Josep M. Garcia Plaja, notari-secretari adjunt.