El Bisbat fa nous nomenaments i es jubilen quatre rectors

El Bisbe ha volgut donar resposta a necessitats pastorals i enfortir els serveis de la diòcesi

20.07.2015 | 15:07

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha fet una vintena de nous nomenaments signats amb l'objectiu de donar resposta a diverses necessitats pastorals i enfortir diversos serveis de la diòcesi. També es van fer públiques les jubilacions canòniques dels rectors Pere Bach -de Crespià, Esponellà i Vilert-, Josep Maria Jordà -de Fornells de la Selva-, Josep Puig -de Mata, Miànigues, Camós i Santa Maria de Camós- i Josep Rovira -Cruïlles, Monells, Sant Cebrià de Lledó i Sant Sadurní de l'Heura-.
Entre el repartiment de les noves responsabilitats hi ha el nomenament de Mn. Joan d'Arqué com a rector de les parròquies de Llançà, Portbou i Colera, responsabilitat que estava vacant des de l'octubre de 2014.
Mn. Pere Bellvert, vicari judicial del Bisbat, ha estat nomenat rector de Fornells en substitució de Josep M. Jordà, que es jubila. També ho serà de Vilablareix. Mn. Josep Gispert, fins ara rector de Roses, intercanviarà la seva responsabilitat amb Mn. Josep Puig, que deixarà Calella. Juntament amb la de Roses, mossèn Puig assumirà també Palau-saverdera.

Canvi a Sant Josep
L'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG) seguirà tenint com a director Mn. Pere Carreras, que ha estat renovat en el càrrec per cinc anys més i se li ha tret responsabilitat de la parròquia de Sant Josep, tot i que se n'hi ha assignat de més petites: Llambilles, Castellar de la Selva, Montnegre i Quart. L'ISCRG és una institució vinculada a la Facultat de Teologia de Catalunya que ofereix estudis superiors en l'àmbit de la teologia i les ciències religioses, amb titulacions reconegudes civilment. Mossèn Carreras té la missió d'impulsar aquesta institució acadèmica.
Mossèn Jordi Reixach serà qui sumarà a la seva responsabilitat actual de rector de la parròquia de Sant Pau de Girona i la de rector de la parròquia de Sant Josep de la mateixa ciutat, d'on ja formava part de l'equip parroquial. Mn. Pere Narbón, ordenat prevere a finals del 2014 i actual vicari de la Bisbal i Palafrugell, responsabilitat que mantindrà, ha estat nomenat rector de les parròquies de Cruïlles, Monells, Sant Cebrià de Lledó i Sant Sadurní de l'Heura.
Entre els nous nomenaments també hi ha els d'administradors de parròquies dels Arxiprestats de Banyoles, l'Alt Fluvià i dels Àngels-Llémena. I Mn. Jordi Pascual serà notari-secretari de la Cúria diocesana i el nou diaca Mn. Josep M. Garcia Plaja, notari-secretari adjunt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema