L'ampliació parcial de l'escola Vall del Terri, de Cornellà del Terri, es durà a terme al llarg d'aquest estiu. El Departament d'Ensenyament assumeix els treballs, que suposen la primera gran actuació en un centre construït fa més de 25 anys, en el qual falta espai i no s'ha dut a terme cap remodelació destacada.

La reforma del centre escolar públic inclourà la construcció de dues noves aules i també d'una "plaça cívica" -tal com informa l'Ajuntament del Pla de l'Estany-, que consisteix en un espai situat a l'entrada de l'escola per tal que els pares i les mares puguin recollir l'alumnat amb seguretat.

Cost de 150.000 euros

Les obres, amb un pressupost de prop de 150.000 euros, es desenvoluparan de manera paral·lela a la remodelació del carrer del davant de l'escola, l'avinguda Girona.

L'Ajuntament de Cornellà del Terri va assegurar que el proper curs 2015-2016 l'activitat començarà amb total normalitat, ja que les empreses constructores s'han compromès a tenir enllestit el gruix dels treballs el primer dia de classe.

Cornellà del Terri també reformarà l'avinguda Girona aquest estiu, amb un pressupost de 130.000 euros -rebaixat després d'un projecte inicial de 200.000-, de manera que la via es transformaràen un passeig, tot ampliant-hi les voreres fins a quatre metres i eliminant barreres arquitectòniques per facilitar el pas de vianants. També s'incorporarà arbrat i mobiliari urbà, de manera que es reduiran les places d'aparcament.

L'alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll, va assegurar que es tracta d'un carrer molt utilitzat i que es vol facilitar sobretot el pas per les famílies que van a l'escola.