L'advocada Montse Ricart, regidora a Vilafant, serà la número 2 de la llista d'Unió Democràtica que encapçalarà el diputat Xevi Dilmé. L'assemblea de militants de la intercomarcal d'Unió Democràtica de Girona va aprovar ahir també que l'exdirector general de protecció civil, Jordi Aurich; l'exdelegada de Justícia i cap del Servei Català de Trànsit a Girona, Núria Gómez i el periodista Josep M. Pasqual completin els cinc primers llocs de la candidatura per Girona.

La direcció d'Unió va decidir la setmana passada que el cap de llista al Parlament per Girona seria l'ara diputat per CiU Xevi Dilmé, a qui també va nomenar president en substitució del dimissionari Joan Cañada.

El secretari general del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya, Ramon Espadaler, va destacar que per fer les llistes s'està comptant "amb gent d'Unió que estigui compromesa amb el país" i que les candidatures comptaran amb "presència de persones de diferents comarques". Pel que fa a l'actualitat política, Espadaler va lamentar que el conseller Homs vegi necessari "saltar-se la legalitat" i va assegurar que ara que "CDC ha renunciat al seu ideari propi i ha adoptat l'ideari d'ERC, Unió s'ofereix als votants de CiU que s'han quedat sense referents clars".

Segons Espadaler, fins al 27 de setembre, l'objectiu d'Unió és convèncer el "catalanisme assenyat". En aquest sentit, el secretari general d'Unió va recordar que treballa perquè el procés continuï des de dins de la legalitat, des del diàleg i utilitzant les eines democràtiques.

Espadaler també va assenyalar que "amb Mariano Rajoy no estem gairebé mai d'acord amb res, però és cert que no es poden fer determinades promeses des del populisme per alimentar l'independentisme".

El representant d'Unió va afegir que "el nostre programa se centrarà en idees que es podran aplicar l'endemà de les eleccions". En aquest sentit va avançar que el programa democristià se centrarà a fer avançar el procés dins de la legalitat, però també en propostes per la recuperació econòmica i ajudar les persones que estan a l'atur i el tercer eix seran propostes polítiques vinculades a l'ideari humanista d'Unió.

A més la formació democristiana va presentar ahir la seva nova imatge que es va estrenar precisament a l'assembela de Girona. Unió afegeix el ".cat" al seu logo i manté els colors.