En contra del que pugui semblar, Ryanair ha obtingut el primer semestre d'enguany un millor resultat que fa un any a l'aeroport de Girona. Entre el gener i el juny del 2015, la companyia irlandesa ha augmentat l'ocupació dels seus avions a l'equipament de Vilobí d'Onyar, respecte al primer semestre del 2014. Segons les dades d'Aena, els sis primers mesos d'aquest any l'aerolínia ha transportat a Girona 679.850 viatgers. Com que Ryanair ha disminuït les rutes a l'aeròdrom gironí, es tracta, evidentment, de menys usuaris que fa un any; el primer semestre del 2014 la companyia va sumar a Girona 813.584 passatgers.

Tot i això, malgrat la reducció de rutes de l'aerolínia de baix cost a Girona, l'ocupació dels seus aparells ha augmentat. La raó és que durant el primer semestre d'enguany, Ryanair ha efectuat 4.409 operacions a l'equipament de Vilobí, mentre que entre el gener i el juny del 2014 en va fer 5.985. Per tant, si es divideix el nombre de viatgers per la quantitat d'operacions dels sis primers mesos de cada any, es pot determinar que l'ocupació dels avions de la companyia irlandesa s'ha incrementat. El cas és que, segons les dades que facilita Aena, Ryanair ha transportat a Girona, de mitjana, 154 persones per trajecte aquest primer semestre del 2015. En canvi, l'aerolínia va tenir, de mitjana, 136 usuaris per cada vol a les pistes de Vilobí entre el gener i el juny de l'any passat.

Això suposa un creixement important de l'ocupació dels avions de Ryanair a l'aeroport de Girona. De fet, tenint en compte que els aparells de la companyia disposen d'una capacitat de 189 places, durant el primer semestre d'aquest any l'ocupació ha estat, de mitjana, d'un 80% amb uns 150 passatgers per trajecte.

Manté la seva quota

Pel que fa al pes de l'aerolínia irlandesa a l'equipament de Vilobí, tot i aquesta reducció del nombre de connexions, Ryanair manté la seva quota de mercat a l'aeròdrom gironí, amb un resultat gairebé igual. Durant els sis primers mesos d'enguany, els vols de la companyia irlandesa han representat el 90% del trànsit aeri de Girona; el mateix percentatge que entre el gener i el juny de fa un any. Així, malgrat que Ryanair ha disminuït la seva oferta, també ha caigut el nombre d'altres aerolínies i rutes a Vilobí d'Onyar.