Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres de la setmana passada dos joves per haver robat material en dues empreses de Campdevànol (Ripollès). Els arrestats són dos joves de 18 i 20 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Ripoll. Les detencions són el resultat d'una investigació oberta el 23 d'abril passat arran d'un robatori amb força i un furt en dues empreses del polígon industrial Niubó de la localitat de Campdevànol, en poques hores de diferència. En la primera empresa, els lladres haurien accedit forçant la porta posterior de la nau i, de dins, s'haurien endut dues bateries, dues desbrossadores, una podadora i un bufador, tot valorat en uns tres mil cinc-cents euros.

D'altra banda, els lladres hi haurien accedit a la segona empresa obrint una porta que estava ajustada i, de l'interior haurien sostret sis bateries de diferent maquinària, valorades en uns 500 euros.

Els Mossos van obrir una investigació que va permetre descobrir que part del material havia sigut venut en una deixalleria de Les Masies de Voltregà (Osona). Després d'estudiar tots els indicis recollits, els investigadors van identificar dos homes com a presumptes autors dels dos fets.

Finalment, el 15 de juliol passat van localitzar i detenir aquestes dues persones a Ripoll. El detinguts, que tenen antecedents, van passar l'endemà, el 16 de juliol a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll.