Creen una aplicació per pagar zona blava i recuperar els diners no gastats

Google va seleccionar SomInTec per participar en un programa d'acceleració de "start-ups"

20.07.2015 | 15:07
El creador de SomInTec, Agustí Esparducer -assegut-, amb dos treballadors de l´empresa.
El creador de SomInTec, Agustí Esparducer -assegut-, amb dos treballadors de l´empresa.

Una jove empresa de Girona, SomInTec, ha dissenyat i posat en marxa una aplicació vàlida per a qualsevol tipus de telèfon mòbil que, a més de pagar la zona blava, permet anul·lar multes i recuperar els diners del tiquet que no s'han gastat -si el conductor ha aparcat menys temps del previst. El sistema s'anomena AparcarE, ja funciona a Lloret de Mar i a l'agost també estarà operatiu a Pals, Calonge-Sant Antoni, Santa Coloma de Farners i Banyoles.

Agustí Esparducer, de 41 anys, és el soci únic de SomInTec, on treballa amb un equip de consultors i programadors especialistes en anàlisi i programació de solucions informàtiques a mida, sobretot per a l'administració pública.

L'empresa es va fundar fa poc més d'un any i mig -al gener de 2014- i entre els seus productes destaquen softwares per a Smart-Phones que permeten denunciar infraccions, gestionar expedients sancionadors i portar el control de notificacions -SOM-PDA, SOM-Den i SOM-Not, respectivament. En la seva curta trajectòria, la companyia ha treballat per a divuit ajuntaments -Palafrugell, Palamós o Figueres, per exemple, a més dels esmentats abans- i associacions com el Grup Mifas. Agustí Esparducer va remarcar el suport que han rebut de consistoris com Lloret o Santa Coloma per desenvolupar les seves plataformes digitals, ja sigui per gestionar els expedients sancionadors de les policies locals o les PDA dels vigilants de les zones d'aparcament de pagament.

A l'abril, Google va irrompre a la curta història de SomInTec. El gegant d'internet va seleccionar l'empresa gironina per participar en la segona edició a Barcelona d'un programa de preacceleració de start-ups-empreses de nova creació que, normalment, estan vinculades al sector tecnològic. Es tracta del Google Launchpad, una iniciativa que es pot traduir com a "plataforma de llançament" i que, entre el 15 i el 20 d'abril, va posar una trentena d'experts internacionals -mentors- a l'abast d'emprenedors. Durant aquests cinc dies, els responsables de catorze empreses espanyoles escollides per Google van treballar intensament per tal de resoldre dubtes, aprendre i millorar els seus projectes. Entre elles, SomInTec.

Dos anys amb Google

La seva relació amb Google, però, encara no ha acabat, ja que la start-up gironina va ser una de les tres seleccionades -juntament amb una de gallega i una altra de basca- per fer-ne un seguiment de dos anys. Durant aquest temps, Google pot demanar-los que expliquin la seva experiència en trobades a d'altres països i, alhora, tenen la possibilitat de fer consultes als mentors que van conèixer a Barcelona -un contacte que Esparducer ja ha utilitzat.

SomInTec va presentar la seva candidatura per participar en el Launchpad de Google, que "buscava empreses amb producte nou, tecnologia nova i sense capital al darrere", va explicar Esparducer. Després -va afegir-, del seu catàleg de productes "van valorar com a cosa molt innovadora" l'aplicació per a zones blaves AparcarE.

Per al fundador de SomInTec, l'experiència ha estat molt positiva perquè "cada jornada, Google et posa a la taula un consultor especialitzat de tot el món per a cada cosa, per a producte, màrqueting, disseny d'aplicacions... que t'explica com solucionar un problema des de totes les vessants". A més, SomInTec va arribar al final d'aquella setmana amb un full de ruta que l'empresa ja està aplicant ara perquè, com va reconèixer el seu creador, "creixíem molt ràpid, però descontrolat" i l'experiència "ens va ajudar a focalitzar molt cap a on anar".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Dilluns s'inicia la campanya de vacunació, que enguany se centra en millorar la cobertura dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema