Una de les quatre gironines de la primera generació d'infermeres especialitzades en Atenció Comunitària. Actualment treballa al CAP de Banyoles i es cuida de 74 pacients que necessiten una atenció domiciliària.

Quina és la seva feina com a infermera de domicilis?

Bàsicament és anar a atendre els pacients que ho necessiten a casa seva. A la setmana faig entre 35 i 40 visites. Porto un total de 74 pacients en tot Banyoles.

Què és el que ofereix un servei a domicili que no faci una visita comuna al CAP?

Una atenció molt més personalitzada. I temps. Temps per explicar el què es fa i per què es fa. A vegades crec que precisament el que falla és una manca d'informació de la situació.

Quin és el propòsit principal d'aquest tipus de servei?

Sobretot procurar que el pacient no reingressi. El que vol és que pugui ser a casa i fer el tractament des d'allà si no és totalment imprescindible anar a l'hospital. Una persona que està en el seu ambient es troba millor.

És complicat no emportar-se els pensaments d'una feina tan emocional a casa?

Al final no deixa de ser una feina. S'ha d'intentar separar de la teva vida personal, com en qualsevol altra. Hi ha dies complicats però és molt gratificant. Veure que has pogut suplir una mancança i millorar la qualitat de vida del pacient és bàsic.