Fernando López de Castro, militar jubilat, que va dirigir durant anys la seguretat de Moncloa, encapçalarà la candidatura al Congrés de Ciutadans per Girona, després d'imposar-se en el procés de primàries.

López de Castro ha estat presentat avui pel líder de Ciutadans a Girona, Jean Castel, que ha reiterat el rebuig del seu partit al procés sobiranista a Catalunya.

López de Castro, que va arribar a ser general de l'Exèrcit, ha explicat que manca d'experiència en política, però, als 74 anys, ha decidit a fer aquest pas després de comprovar que el president del seu partit, Albert Rivera, era l'únic amb el qual coincidia en la seva visió d'Espanya.

Fernando López de Castro veu Rivera "com l'Adolfo Suárez de 1978", amb el qual va coincidir durant la seva etapa en Moncloa, igual que ho va fer posteriorment amb Leopoldo Calvo-Sotelo i Felipe González.

López de Castro ha negat els arguments històrics a favor del secessionisme dels partidaris del procés sobiranista, que ha qualificat d'"intoxicació" i ha destacat la seva preocupació per "la deriva independentista".

"És millor anar tots junts", ha indicat aquest militar jubilat, que defensa el model de Catalunya en què creu, que és "una Catalunya espanyola".

Fernando López de Castro, que resideix al municipi de Roses, ha subratllat el seu tarannà liberal en recordar que va viure la transició i la va defensar "al límit en un moment en què no era fàcil des de l'Exèrcit".

Ciutadans de Girona ha anunciat els noms dels cinc primers llocs de la llista a les eleccions generals, encapçalada per López de Castro, seguit per Salvador Valenzuela, Olga Hernández, José Antonio Sánchez i Cristina Rodríguez, el segon de veí de Girona i els altres tres de Figueres.