Caos a l'autopista AP-7 a l'alçada de Sant Julià de?Ramis per anar en direcció cap a Girona. Es va produir un accident al migdia i en conseqüència, un camió es va incendiar. Això va suposar el tall de la carretera durant unes hores i quan es van reobrir algun dels carrils, es van seguir generant retencions que van arribar a ser de fins a cinc quilòmetres.

Als vehicles que volien anar cap a Girona i venien de l'Empordà se'ls recomanava agafar la sortida de l'Escala i desviar-se durant l'estona que va durar el caos, segons Infoautopistas. El tall de dos dels quatre carrils d'aquesta via ràpida es va mantenir fins ben entrada la nit i segons el Servei Català de Trànsit (SCT), en tancar l'edició, s'esperava que es reobrís al pas de vehicles a la nit.

L'inici del caos circulatori es va produir cap a un quart de tres de la tarda. D'entrada, un camió d'un firaire va patir una avaria i es va aturar al voral de l'autopista a Sant Julià de Ramis. Després, un acompanyant d'aquest firaire que anava uns vehicles més enrere amb un turisme que duia una autocaravana també es va parar al mateix punt. En aquest moment, un vehicle pesant que transportava pols de vidre va xocar contra el camió del firaire que estava aparcat al voral avariat i de retruc amb el vehicle amb caravana.

El xofer va perdre el control del camió i es va acabar encastant contra una tanca de formigó que separa els dos sentits de la marxa de l'autopista. El vehicle va començar a incendiar-se i va quedar totalment cremat. A causa de l'accident va quedar ferit el xofer del camió dels firaires, que va ser traslladat en estat lleu a l'hospital Josep Trueta de Girona. Els altres ocupants de la resta de vehicles van resultar il·lesos.

Al lloc dels fets s'hi van desplaçar ràpidament diverses dotacions dels Bombers així com patrulles dels Mossos d'Esquadra. Es va tallar totalment la carretera en sentit Girona i per poder fer millor les tasques d'extinció del foc també es van tallar dos carrils més en sentit França. Això va ser durant una hora.

Pel que fa al tall de tota la carretera en direcció cap a Girona, la via va estar tallada des d'un quart de tres fins a tres quarts de quatre. A partir de llavors, es van reobrir dos dels carrils. Això, però, va provocar fortes retencions a la zona i que ja s'arrossegaven de l'accident de trànsit. Les retencions acumulades van arribar a ser de fins a cinc quilòmetres de longitud. A partir de llavors, la situació es va anar normalitzant però amb els dos carrils tallats es van seguir mantenint cues a la zona que eren d'uns tres quilòmetres fins ben entrada la tarda.

Asfalt malmès, carrils tallats

Tots els vehicles implicats en el sinistre viari ja van poder ser retirats de la calçada a mitja tarda però no es van poder reobrir els carrils tallats de la carretera, segons va informar el Servei Català de Trànsit per culpa de l'incendi del camió. I és que les flames i l'alta temperatura van malmetre l'asfalt de la via ràpida i, per tant, es va haver de reasfaltar la zona afectada durant el vespre. Segons el SCT es preveia que durant la nit s'obrissin els dos carrils però en tancar l'edició això no s'havia produït.