Anar amb bicicleta per la carretera de vegades comporta ensurts per al ciclista i és que hi ha conductors d'altres vehicles que no deixen la distància reglamentària quan fan avançaments. De vegades això acaba amb un accident de trànsit on normalment la víctima és el conductor de la bicicleta.

D'altres, però, tenen més sort i fins i tot poden arribar a denunciar el conductor infractor. Aquest és el cas d'un ciclista que circulava per una carretera de la comarca de la Selva que gràcies a portar una càmera de vídeo -tipus Go Pro- a la bicicleta va poder denunciar l'infractor davant dels Mossos de Trànsit.

Gràcies a la denúncia, el conductor de la furgoneta que per poc l'envesteix en apropar-s'hi tant fent un avançament, la broma li pot acabar costant una multa de 200 euros i la pèrdua de quatre punts del carnet de conduir.

Tota la història arrenca el divendres 10 de juliol, el ciclista estava circulant per la carretera GI-555, via que uneix Hostalric amb Sils. Quan es trobava a l'altura del quilòmetre 6, ja en terme de Riudarenes i quan faltaven dos minuts per a les deu del matí, una furgoneta de color blanc el va avançar sense miraments i gairebé el va tocar.

Tal i com es pot veure en el vídeo gravat per la càmera del ciclista -i com s'aprecia a les captures d'imatge situades sobre del text de la notícia- el conductor va avançar-lo sense deixar un metre i mig de distància de seguretat i posant en perill la integritat física de l'home. Aquesta actitud de vegades suposa que el ciclista pateixi molta inestabilitat i, fins i tot, que acabi accidentat a la carretera.

Els fets van ser gravats per una càmera que el mateix esportista portava a la bicicleta. El ciclista amb les imatges gravades i indignat pels fets que li havien passat posteriorment es va dirigir a les dependències dels Mossos d'Esquadra del sector de trànsit de Girona, per tal de denunciar el conductor de la furgoneta que l'havia avançat imprudentment.

Els agents de l'Àrea Regional de Trànsit van recollir la denúncia per infracció a l'article 85.4 del Reglament General de Circulació, fet que podria suposar al conductor de la furgoneta una multa de 200 euros i la pèrdua de quatre punts del carnet de conduir per la infracció.