Joan Espona (CiU) va ser reelegit ahir president del Consell Comarcal de la Garrotxa amb els 14 vots a favor dels consellers de CiU. Els 7 vots d'Esquerra van anar per a Narcís Feixes (ERC), els 2 vots de la CUP van ser nuls i els 2 consellers del PSC van votar en blanc. Espona és president des del 2006 quan va rellevar Miquel Noguer, ara alcalde de Banyoles.

Després d'haver estat escollit, Espona va afirmar que treballarà per un mandat d'entesa amb els altres grups polítics i la ciutadania. Va reclamar un finançament propi. És a dir, no tan dependent de la Generalitat i de la Diputació. Els eixos de treball que va ressaltar són suport al Consorci d'Acció Social, la recollida de residus, el transport escolar, el turisme i la reclamació de la variant d'Olot.

Narcís Feixes (portaveu d'ERC) va resaltar els 6.000 vots obtinguts a les darreres eleccions municipals. Va recordar que ara són la segona força política a la comarca. Va anunciar una oposició constructiva i va assenyalar les eleccions del 27 de setembre com un pas immediat i trascendental per al país.

«Amb la mà estesa a les polítiques sobiranistes, però amb el puny tancat de cara a la justícia social», va marcar Sílvia Pagès (CUP). La portaveu de la Candidatura d'Unitat Popular va indicar que la seva actitud al Consell respondrà al lema: «El poble mana i el govern respon».

Això no obstant, va indicar: començarem el mandat amb respecte». Sobre els temes de la comarca va anunciar que estan en contra de la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca i que demanaran potenciar el transport públic. També va dir: «No cobrarem, si tenim una feina fora de la política».

Josep Guix (portaveu del PSC) va expressar confiança amb el Consell d'Alcaldes i va anunciar que no posaran pals a les rodes. Dels 25 consellers que ahir van jurar el càrrec, 10 van estrenar seient: Jordi Alcalde (Olot-CiU), Jordi Cargol (Sant Jaume de Llierca-CiU), Roser de Palol (Les Preses-ERC, Albert Fàbrega (Sant Ferriol-CiU), Josep Masmitjà (Sant Ferriol-ERC), Sílvia Pagès (Sant Joan les Fonts-CUP), Luís Rubió (Olot -CUP), Josep Quintana (Olot-ERC), Roger Santaló (Castellfollit-ERC) i Fina Surina (Besalú-CiU).