Una setmana després del ple de constitució del Consell Comarcal del Gironès, la institució supramunicipal va fer ahir al vespre una altra sessió per aprovar el nou cartipàs. El govern d'aquest ens, format per CiU i ERC, va acordar que el president del Consell Comarcal, Jaume Busquets (CDC), cobrarà 56.250 euros bruts anuals per una dedicació del 75% (de 120 hores al mes). Pel que fa a les vicepresidències de la institució, si s'ocupen els llocs de dedicació parcial, es rebran 18.000 euros bruts cada any per una dedicació del 50% (de 80 hores mensuals). Tot i això, per a l'exercici del 2015 no es preveu que s'ocupin aquests llocs de dedicació parcial. El vicepresident primer de l'ens serà Joaquim Roca (CDC), la segona Maria Mercè Roca (ERC) i el tercer Eduard Berloso (UDC).

Així, els vicepresidents i la resta de consellers comarcals, tant del govern com de l'oposició, cobraran per assistència. La quantitat anual màxima variarà en funció de la seva responsabilitat. Segons l'acord del ple, els consellers rebran 400 euros per l'assistència al ple, 265 euros per al consell de presidència, 275 euros per a la comissió informativa, 400 euros per a la junta de portaveus i 200 euros per a la comissió de seguiment. Pel que fa al topall, els consellers comarcals que tenen la funció de vicepresident cobraran, com a màxim, la quantitat anual de 18.000 euros, amb bimensualitats no superiors als 3.265 euros.

En el cas dels consellers amb la funció de cap d'àrea rebran la quantitat màxima anual de 10.500 euros, amb bimensualitats no superiors als 1.750 euros. Si els consellers comarcals tenen la funció de portaveu, cobraran, com a màxim, la quantitat anual de 7.500 euros, amb bimensualitats no superiors als 1.250 euros. Finalment, els consellers sense cap altra responsabilitat rebran la quantitat màxima anual de 4.050 euros, amb bimensualitats no superiors als 675 euros.

Sobre els set grups polítics que configuren el ple del Consell Comarcal del Gironès, percebran semestralment una dotació en funció del nombre de consellers. Així, la quantitat anual serà de 3.100 euros per a CiU (amb 14 consellers), de 2.350 euros per a ERC (amb 9), de 1.600 euros per a la CUP (amb 4), de 1.450 euros per al PSC (amb 3) i de 1.150 euros per a Ciutadans, ICV i el PP (cadascun amb 1).

Repartiment d'àrees

Pel que fa al repartiment d'àrees entre els consellers que formen el govern del Gironès, Jaume Busquets serà el president de serveis a les persones. Joaquim Roca estarà al capdavant de cooperació municipal, Maria Mercè Roca de cultura i Eduard Berloso de serveis propis. També hi ha altres consellers de CiU i ERC amb la responsabilitat de caps d'àrees de la institució: Narcís Boschdemont a esports, Estefania Carabellido a serveis propis, Roser Estañol a l'Escola de Música del Gironès (EMG), Pere Lluís Garcia a serveis tècnics, Francesc Triola a joventut i, finalment, Antoni Vidal a promoció econòmica.