El delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, ha valorat com a «negatiu» que l'aeroport de Girona tingui menys de 2 milions de viatgers anuals. En una roda de premsa de balanç de les dues últimes legislatures, Casadesús ha considerat que si l'equipament de Vilobí d'Onyar se situa per sota d'aquest llindar, suposarà un «impacte negatiu» per a les comarques gironines.

De fet, Casadesús ha avançat que es preveu «tocar fons» la propera temporada d'hivern i ha afegit que a partir de l'estiu del 2016 es confia poder «remuntar» el nombre de passatgers. En aquest sentit, Casadesús ha explicat que durant la passada temporada d'hivern es va plantejar tancar l'aeroport de Girona a causa dels pocs vols que hi havia programats. Tot i això, finalment es va evitar aquesta mesura, que ja s'ha descartat haver d'aplicar aquest any.

Per acabar, el delegat del Govern català ha detallat que hi ha un projecte «consolidat» per recuperar el vol entre Girona i Madrid a finals de setembre. Casadesús ha informat que s'ha d'acabar de concretar l'operació, malgrat que no ha volgut anunciar el nom de la companyia. Tot apunta que es tracta de la companyia Flyinfiniti, que fa un mes i mig ja va comunicar la seva intenció de fer la connexió Girona-Madrid a partir del setembre.