El grup municipal d'ICV-Independents de Banyoles ha presentat una moció perquè l'Ajuntament renovi i modernitzi el Reglament Orgànic Municipal (ROM), el qual regula l'organització del ple, les juntes de govern, la participació o els òrgans de gestió i decisió, entre altres qüestions.

La voluntat d'ICV-IdB és que el ROM s'adeqüi a «les necessitats i realitats del 2015» i que es faci en una comissió en la qual hi participin regidors, tècnics, entitats, plataformes, associacions i experts. La moció es discutirà al ple de dilluns vinent.

Per al grup d'Iniciativa, el ROM ha de ser «un document on la transparència, la participació i la comunicació siguin puntals en la gestió del dia a dia de la ciutat».

El partit que Joan Luengo representa a l'oposició municipal justifica la renovació d'aquest reglament per tal de millorar la gestió administrativa de Banyoles, la participació de la ciutadania a l'Ajuntament, la comunicació del Consistori i la transparència; així com també per crear noves figures administratives que rebin queixes, aportacions i propostes o del Síndic Municipal; potenciar el diàleg en el ple o regular els mitjans de comunicació nous.