El cantant Lluís Llach encapçalarà la llista de Junts pel Sí a la demarcació de Girona el pròxim 27-S, segons ha confirmat ERC a través de Twitter.

Llach, que resideix part de l'any al municipi baixempordanès de Parlavà, ja havia deixat entreveure la seva disponibilitat a formar part de la candidatura unitària si se li demanava. D'altra banda, aquesta setmana l'alcalde de Girona i president de l'AMI, Carles Puigdemont, també havia assegurat que el cantant de Verges seria un "molt bon candidat" per Juts pel Sí i que la seva incorporació seria una "gran aportació per al procés".

El 9 de novembre de l'any passat, en motiu del referèndum convocat a Catalunya, Lluís Llach assegurava en una entrevista a aquest diari després de votar a Parlavà, que "els que no votem Convergència ni el president Mas, tenim el dret d'exigir que declari obert el procés constituent amb unes eleccions que substitueixin el referèndum".

Gairebé nou mesos després, aquest històric activista de l'esquerra independentista ha confirmat que formarà part d'una candidatura al costat d'Artur Mas.

No és la primera vegada que Lluís Llach forma part d'una llista que concorre a les eleccions al Parlament. El 1980 va ser candidat per Nacionalistes d'Esquerra, que no va treure cap diputat.

L'anunci arriba el mateix dia que el cap de llista per Barcelona, Raül Romeva, donés a conèixer aquest divendres en una entrevista a BTV que el líder del col·lectiu 'Súmate' i el catedràtic de l'UPF Oriol Amat ocuparien els llocs 6 i 7.

A falta per designar els caps de llista per Tarragona i Lleida, ja han quedat confirmats els set primers llocs de la llista a Barcelona formada també per l'expresidenta de l'ANC Carme Forcadell, l'expresidenta d'Òmnium Muriel Casals; el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras.