CiU i ERC governaran junts el Consell Comarcal del Pla de l'Estany, tot formalitzant un acord que ja es va intuir en el ple de constitució i d'elecció del president, ara fa nou dies. Llavors, els republicans van votar el convergent Jordi Xargay satisfets pel seu compromís d'incloure tots els municipis en el nou govern comarcal. Els dos socis sumen 17 dels 18 consellers de l'ens, 9 de CiU i 8 d'ERC; amb un representant, la CUP es queda sola a l'oposició comarcal.

Jordi Xargay manté la dedicació d'un 90% de la jornada -tal com ja la va ampliar el 2011- i una retribució anual de 45.987,54 euros bruts. A banda del president, dues conselleres més tindran dedicació parcial: les responsables de Promoció econòmica i Turisme, Joana Vilà, i de Serveis Socials i Ensenyament, Esther Busquets -que assumeixen les mateixes àrees a l'Ajuntament de Banyoles-. La dedicació de Busquets és del 50% de la jornada, amb un sou de 21.750 euros bruts; mentre que la de Vilà és del 35%, per a la qual en rebrà 15.225.

La resta d'integrants de l'equip de govern del Consell del Pla de l'Estany cobraran per assistències, ja sigui al ple comarcal, al Consell d'alcaldes o al Consell de Presidència. En cadascun d'aquests òrgans, la quantitat fixada és de 200 euros, per un màxim de deu assistències a l'any tant pel que fa als plens com al Consell d'alcaldes i de 44 en el cas del de Presidència.

D'altra banda, Xargay va donar compte del decret de presidència que nomena l'alcalde de Crespià, Xavier Quer -portaveu del grup comarcal de CiU-, com a vicepresident del Consell Comarcal del Pla de l'Estany.

Ara, el nou govern ha de concretar el cartipàs comarcal, ja que només s'han determinat les funcions esmentades.

Continuïtat del gerent

Josep Maria Alemany continua com a gerent del Consell Comarcal, tal com el ple va aprovar dimecres, amb una dedicació a temps parcial del 90% de la jornada i amb una retribució bruta anual de 43.258,46 euros.

En la mateixa sessió, es van acordar les assignacions anuals dels tres grups polítics amb representació al Consell Comarcal del Pla de l'Estany -CiU, ERC i la CUP-, que són de 750 euros en la seva part fixa i de 300 en la variable.