El tràfic de drogues ha pujat a la província de Girona durant els primers sis mesos de l'any. En el seu balanç de criminalitat, el Ministeri d'Interior assegura que a la demarcació, s'han produït 205 infraccions penals relacionades amb el delicte de salut pública mentre que durant l'any passat, entre el gener i el juny, hi havia hagut 191 casos.

Aquest indicador penal és l'únic juntament amb els furts que ha anat a l'alça fins al juny. En concret es passa de 2.161 casos el 2014 a 2.127. Els furts s'han convertit en una estratègia de molts lladres per tal que no se'ls imputin delictes de robatori i és que sostreuen objectes que no sobrepassin els 400 euros de valor.

Aquest és el cas per exemple del delinqüent conegut com a Lladre de les llàgrimes i un seu còmplice, que després de tornar a robar el mes de maig a la ciutat de Girona van acabar a presó. I és que la seva manera d'actuar els va portar a arribar a acumular fins a una vuitantena d'antecedents. El seu modus operandi consistia a robar roba i altres objectes que no superessin els 400 euros.

Pel que fa a la resta de tipologies penals. Una de les que destaquen és la reducció al 100% dels homicidis dolosos i els assassinats. Durant els primers sis mesos de ?l'any va haver-hi cinc casos mentre que en canvi, de gener a juny, no se n'ha perpetrat cap.

Aquest és l'indicador penal que viu la davallada més forta però també és de destacar que els robatoris amb força cauen en un 12,9% d'un any a l'altre durant el primer semestre passant de 4.506 casos a 3.926. Dins d'aquesta tipologia hi ha els robatoris amb força en domicilis i, de fet, és l'indicador que viu un decreixement més fort després del dels crims. Es passa de 1.578 fets a 1.027. Els robatoris en vehicles també decauen i passen de 341 fets el primer semestre de 2014 a 289, segons el balanç de criminalitat.