La secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha denegat la petició de l'Ajuntament de Bescanó, que reclamava a Sant Gregori i Salt els límits de la zona de la Pilastra. El cas és que el consistori de Bescanó va presentar un recurs contra les resolucions de la consellera de Governació sobre la delimitació del seu municipi amb Sant Gregori i Salt. De fet, Bescanó defensava que l'anomenada Illa de la Pilastra del Ter havia de quedar en territori de la població.

L'Ajuntament titllava la línia establerta del terme municipal com a incorrecta per no coincidir amb l'acta d'atermenament del 1927. A més, considerava que la delimitació no complia les distàncies de l'acta història entre la fita i la roca foradada. Finalment, Bescanó afegia que la població havia adquirit la finca situada a l'illa de referència i que, a l'escriptura, es descrivia com a integrant del poble.

Tot i això, la sentència del TSJC ha declarat la inadmissibilitat del recurs interposat pel consistori de Bescanó. A més, el tribunal obliga l'Ajuntament a pagar les costes processals del cas que, segons la resolució, «en cap cas superaran el màxim total de 2.000 euros». Malgrat tot, Bescanó ara disposava de la possibilitat d'interposar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.