La Costa Brava és la quarta zona turística espanyola amb més pernoctacions al juny, tot i que el seu nombre va baixar respecte el mateix mes de 2014. Al juny, els hotels del litoral gironí van registrar 1.248.928 pernoctacions, una xifra inferior al 1.369.348 de l'any passat; aquesta última va ser la xifra més alta des del 2001.

Al conjunt de l'Estat, les pernoctacions hoteleres van augmentar un 3,3% durant el primer semestre de 2015, respecte al mateix període de l'any anterior, segons l'enquesta de Conjuntura Turística Hotelera (CTH) que l'Institut Nacional d'Estadística (INE) va difondre ahir.

Ara bé, al juny, es van registrar 32 milions de pernoctacions en establiments hotelers, un 1,6% més que en el mateix mes de 2014. En aquest sisè mes, van augmentar les pernoctacions de viatgers residents a Espanya, amb un 6,3% més, però van disminuir les dels no residents, amb un retrocés del 0,6%, i també va caure l'estada mitjana, amb un 2,7 % menys i 3,4 pernoctacions per turista.

Regne Unit i Alemanya van ser, al juny, els mercats emissors principals, amb un 29,7% i 25%, respectivament, del total de hostatges. El mercat britànic va créixer un 4,9%, mentre que l'alemany va disminuir un 2%. Les estades dels viatgers procedents de França, Itàlia i Països Baixos, que per volum van ser els següents mercats emissors, van créixer amb taxes anuals del 9,8%, 6,8% i 4,9%, respectivament. Catalunya va ser la destinació preferida al juny pels espanyols.