Tràgica troballa la que van fer els treballadors d'una planta d'àrids i formigons que hi ha instal·lada a Vallfogona del Ripollès. Es van trobar un dels seus companys que es dedica a la vigilància del recinte a dins de la bassa d'aigua mort a dins surant. Ràpidament, cap al voltant de les vuit del matí, que era quan començaven el torn, van alertar el telèfon d'emergències 112 i el van treure de dins de l'aigua. Malgrat l'arribada dels serveis mèdics del SEM, que va intentar reanimar el jove, no van poder salvar-li la vida.

Els?Mossos d'Esquadra van estar revisant l'escenari de la tragèdia i van assegurar que res fa pensar que hi hagi cap indici de mort violenta sinó que l'home havia estat víctima d'un ofegament. Amb tot, l'autòpsia que li realitzaran els facultatius de l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona ho acabarà de certificar, així com l'hora de la seva mort.

La víctima és un jove senegalès de 32 anys que vivia i treballava en aquesta empresa d'àrids i formigons que es troba a peu de la?N-260 a l'altura del quilòmetre 109, una carretera que uneix Olot amb Ripoll. L'empresa que s'anomena Formigons Vall d'en Bas i ahir va declinar fer cap tipus de declaració respecte als fets. Mossos d'Esquadra de la comissaria de Ripoll, per la seva banda, estan al càrrec del tràgic accident i d'entrada es descarta que es tracti d'un accident laboral.

Es dóna el cas, segons van explicar alguns companys del noi, que els havia fet recentment comentaris que es volia apuntar a fer classes de natació perquè no en sabia i volia aprendre'n. En aquest malaurat accident es va activar el SEM amb diverses ambulàncies, els Mossos d'Esquadra i els Bombers, que al final no van actuar.

Segon mort en medi aquàtic

El jove de Vallfogona del Ripollès és la segona persona que perd la vida en menys de 24 hores en un medi aquàtic a la demarcació de Girona. I és que aquest dijous, un veí de Lloret de Mar de 78 anys va morir fent submarinisme a la platja de sa Caleta de Lloret de Mar. En el seu cas, l'home va ser localitzat a l'aigua també surant i ràpidament el van portar fins a la platja, on se li van practicar les maniobres de reanimació però no se'l va poder salvar. La víctima va patir una aturada cardíaca i ja no va poder tornar en si.